Over de trainer

Ik ben Frencis Evertse. Moeder van 3 kinderen en leraar Basisonderwijs. Voordat ik het onderwijs in ging heb ik ruim 16 jaar in de zakelijke commercie gewerkt. Ik hou van een duidelijke, nuchtere en vooral praktische aanpak.

Visie

Ik heb gemerkt dat de stress, de prestatiedruk steeds groter is geworden, ook in het onderwijs. De agenda van het kind raakt steeds voller. Er is weinig ruimte en tijd voor het ontwikkelen van de sociale, innerlijke en emotionele skills van het kind.

Kinderen in de leeftijd van de basisschool en de eerste jaren van het voortgezet onderwijs zijn bijzonder vanwege de vindingrijkheid en de zoektocht in het leven. Vanaf een bepaalde leeftijd (kan per kind verschillend zijn) zie je kinderen snel groeien en ontwikkelen tot jong volwassenen. De jongeren staan voor belangrijke keuzes op het gebied van opleiding en sociale ontwikkeling. Hoe kunnen ze op deze leeftijd belangrijke keuzes maken. Hoe houden ze de regie over hun eigen leven?

Het antwoord is: Door goed naar jezelf te luisteren en bij je eigen gevoel te blijven. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Ik ben ervan overtuigd dat als je leert om goed naar je lichaam en geest te luisteren het antwoord op jouw vraagstukken bijna als vanzelf komt. Dan heb je nog een beetje durf nodig om je dromen waar te maken. Durf jezelf te zijn. En dat is best moeilijk.

Waarom mindfulness?

Mindfulness geeft duidelijke, praktische strategieën hoe je met alle prikkels, gevoelens en gedachten om kunt gaan en hoe je weer tot rust, mildheid en vooral jezelf kunt komen. Geen zweverige theorieën maar praktische oefeningen.

De training

Tijdens de training is er ruimte voor alle soorten gedachten, leuke en minder leuke.  We maken veel plezier. We hebben respect voor elkaar.

Ik heb o.a. mijn opleiding als mindfulness kinder- en jongeren trainer gevolgd bij de Academie voor Mindful Teaching (AMT) en ben gecertificeerd trainer voor Methode de Eline Snel.

Ervaring

Met een ruime ervaring in het basisonderwijs op diverse reguliere basisscholen werk ik met kinderen uit alle hoeken van onze maatschappij. Het werken met kinderen vind ik geweldig, ze zijn nog zo puur en oprecht.

Ik heb tijdens mijn opleiding extra trainingen gevolgd om op een concrete wijze te kunnen filosoferen met kinderen en doe dat al jaren met veel plezier.

Ik geef mindfulness trainingen in kleine groepen en individueel. Ook verzorg ik trainingen en workshops op scholen.

Stuur mij een bericht als je een hulpvraag hebt of meer informatie over de trainingen wilt.