Over de trainer

Ik ben Frencis Evertse. Moeder van 3 kinderen en leraar Basisonderwijs. Voordat ik het onderwijs in ging heb ik ruim 16 jaar in de zakelijke commercie gewerkt. Ik hou van een duidelijke, nuchtere en vooral praktische aanpak.

Visie

De kinderjaren zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling om een zelfstandig mens te worden met een eigen persoonlijkheid en met een gezonde dosis zelfvertrouwen. Maar dat lukt niet altijd. Het gaat dan niet zo lekker en dan kun je wel wat hulp gebruiken.

In mijn kinderjaren was er een periode dat ik ook wel wat hulp had kunnen gebruiken. Mijn ouders deden hun best, op hun manier. Toen ik op latere leeftijd mezelf heel erg tegen kwam was dat een zware periode. En tegelijkertijd ook een hele mooie periode. Want ik leerde mezelf beter kennen en leerde ook hoe ik mijn eigen vriendin kon zijn. Mindfulness, beweging en meditatie heeft daarin een grote rol gespeeld, en daar profiteer ik nog iedere dag van.

In deze tijd waarin alles kan en alles mogelijk lijkt is steeds moeilijker om even stil te worden en te luisteren naar wat je nu werkelijk wilt. Wat zijn je gedachten? Welke keuzes maak jezelf? Hoe houd je de regie over je eigen leven? Of je nu jong of oud bent we worstelen allemaal wel eens met deze gedachten.

Ik ben ervan overtuigd dat als je leert om goed naar je lichaam en geest te luisteren het antwoord op jouw vraagstukken bijna als vanzelf komt. Dan heb je nog een beetje durf nodig om je dromen waar te maken. Durf jezelf te zijn. En dat is best moeilijk.

Waarom mindfulness?

Mindfulness geeft duidelijke, praktische handvatten hoe je met alle prikkels, gevoelens en gedachten om kunt gaan en hoe je weer tot rust, mildheid en vooral jezelf kunt komen. Geen zweverige theorieën maar praktische oefeningen.

De training

Tijdens de training is er ruimte voor alle soorten gedachten, leuke en minder leuke.  We maken veel plezier. We hebben respect voor elkaar.

Ik heb o.a. mijn opleiding als mindfulness kinder- en jongeren trainer gevolgd bij de Academie voor Mindful Teaching (AMT) en ben gecertificeerd trainer voor Methode de Eline Snel.

Ervaring

Met een ruime ervaring in het basisonderwijs op diverse reguliere basisscholen werk ik met kinderen uit alle hoeken van onze maatschappij. Het werken met kinderen vind ik geweldig, ze zijn nog zo puur en oprecht.

Ik heb tijdens mijn opleiding extra trainingen gevolgd hoe te filosoferen met kinderen en doe dat al jaren met veel plezier.

Ik geef mindfulness trainingen in kleine groepen en individueel. Ook verzorg ik trainingen en workshops op scholen.

Stuur mij een bericht als je een hulpvraag hebt of meer informatie over de trainingen wilt.