Mindfulness voor aanstaande brugklassers

Afscheid nemen en iets nieuws tegemoet gaan kan spannend zijn. Voor sommige kinderen brengt de overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs spanningen, onzekerheden, slapeloosheid en veel piekeren met zich mee.

Mindfulness kan er voor zorgen dat je deze onzekerheden blijmoedig tegemoet gaat. Dat je niet bang meer bent voor het nieuwe. En ook afscheid nemen. Gelukkig besteden de meeste basisscholen veel tijd in het afscheid nemen. Maar het kan je kind toch onzeker maken.

De 10 weekse mindfulness training voor aanstaande brugklassers bereidt kinderen voor op het afscheid. Voor de zomervakantie behandelen we thema’s als afscheid, idee├źn en vooroordelen over de nieuwe school. Na de zomervakantie pakken we de training weer op. Er is dan veel ruimte om te leren omgaan met de nieuwe dingen die kinderen tegenkomen op de nieuwe school. Hierbij krijgt ieder kind de gelegenheid om zijn/haar knelpunten te bespreken. We doen oefeningen om ons hoofd en lijf weer tot rust te brengen.